Komst walrussen Frans aquarium stukje zekerder

De komst van een walrussenverblijf in het Franse aquarium Nausicaá lijkt een stuk zekerder nu er tenminste 10 miljoen euro gedoneerd zal worden door de Europese Unie. 

Nausicaá wil over een aantal jaren een het aquarium nogmaals uitbreiden met een poolgedeelte. In de originele plannen is te lezen dat er ook een walrussenverblijf gebouwd zal worden. De bouw van dat verblijf was eerder onzeker omdat een noodzakelijke bijdrage van de Europese Unie uitbleef. Volgens een gemeenteraadslid is dat nu geregeld.

De uitbreiding kost 28 miljoen euro, daarvan zal de Europese Unie nu ten minste een bijdrage van 10 miljoen euro leveren. Momenteel bouwt het aquarium aan een eerste uitbreiding met onder andere de grootste aquariumtank van Europa. Die uitbreiding wordt op 30 juni geopend.

Reacties zijn gesloten.