Orka Morgan wordt moeder

Orka Morgan, de orka die in 2010 werd gevonden in de Waddenzee, verwacht een jong. Dat vertelde de dierenarts van het Spaanse Loro Parque waar het dier verblijft.

Een Spaanse nieuwssite meldt vandaag dat de orka drachtig is. Morgan, inmiddels 11 jaar oud, leeft sinds november 2011 in Loro Parque op het Spaanse eiland Tenerife. Ze leeft daar samen met vijf andere orka’s. Het is nog niet duidelijk wie de vader van het jong is of wanneer het jong zal worden geboren. De draagtijd van een orka is 18 maanden. Eerder meldde het Loro Parque al dat Morgan mogelijk in de toekomst moeder zou kunnen worden.

Orka Morgan werd in 2010 opgevangen door het Dolfinarium in Harderwijk nadat het dier verzwakt werd aangetroffen in de Waddenzee. Na een revalidatieperiode werd bepaald dat het dier niet kon terugkeren naar de natuur en verhuisde de orka in 2011 naar Tenerife.

De orka’s van Loro Parque waren eerder eigendom van SeaWorld, maar na een geschil werd het leasecontract dit jaar beëindigd. Sindsdien is Loro Parque eigenaar van de zes orka’s. SeaWorld is sinds maart 2016 gestopt met het fokken van orka’s. Loro Parque gaf al eerder aan het niet eens te zijn met deze koers. Javier Almunia, adjunct-directeur van de Loro Parque Foundation, is van mening dat het voortplanten van orka’s in gevangenschap bijdraagt aan de natuurlijke behoeften van de dieren.

Reacties zijn gesloten.