Grootste aquarium van Europa gaat 30 juni open

Artist impression

De grootste aquariumtank van Europa gaat op 30 juni 2018 open. Dat zegt directeur Philippe Vallette van aquarium Nausicaá in een Frans televisieprogramma.

In de Franse kuststad Boulogne-sur-Mer wordt momenteel gewerkt aan de uitbreiding van het aquarium. Hoogtepunt wordt de grootste aquariumtank van Europa met een inhoud van 9,5 miljoen liter water. Door een tunnel en een grote ruit kunnen bezoekers straks naar hamerhaaien, zeeschildpadden en vissen kijken. Er is zelfs gesproken over de komst van mantaroggen. De nieuwe aquariumtank is inmiddels helemaal gevuld met zoutwater. Eerder werd de tank al twee keer gevuld met zoetwater om te testen of het bassin waterdicht was.

De bouwkosten van deze eerste fase bedragen in totaal 57 miljoen euro. Een tweede fase van de uitbreiding met walrussen staat op losse schroeven. Aquarium Nausicaá heeft de ambitie om van de huidige 600.000 bezoekers per jaar naar een miljoen bezoekers te groeien.

De grote ruit van 20 meter breed en 5 meter hoog

Reacties zijn gesloten.