‘Wilderness’ Pairi Daiza in 2018 open

Pairi Daiza hoopt het nieuwe project ‘Wilderness’, onderdeel van themagebied ‘La Terre du froid’, in de loop van 2018 te openen. Dat staat op een nieuw geplaatst bord in het park.

In ‘Wilderness’ komen verblijven voor onder andere Stellerzeeleeuwen, bruine beren, wolven en elanden. Ook worden er 26 lodges gebouwd in de stijl van een vissersdorp en een hotel met 24 kamers om te overnachten. Pairi Daiza vroeg twee maanden geleden een bouwvergunning aan voor het project, het is onbekend of deze inmiddels is verleend. De bouw is nog niet begonnen.

‘La Terre du froid’ is het achtste themagebied van Pairi Daiza en zal zo’n 18 hectare groot worden. Het is gewijd aan het noorden van Rusland, Amerika en Scandinavië. Er komen drie biotopen: wilde rivier, taiga en riviermonding. Vorig jaar opende al de eerste fase met bizons, rendieren, wasberen, een treindepot en Russisch restaurant.

Pairi Daiza is momenteel het best bezochte dierenpark van de Benelux en bestaat in 2018 25 jaar. Het Belgische park werd vorig jaar ruim 1,75 miljoen keer bezocht en heeft 200.000 abonnementhouders. Pairi Daiza wil de komende vijf jaar jaarrond open zijn en 300 miljoen euro investeren, onder andere in verblijfsaccommodaties met in totaal ongeveer 2000 bedden. Het themapark is nu 74 hectare groot (inclusief parkeerterreinen) en heeft nog 56 hectare extra grond voor verdere uitbreiding in bezit.

 

Reacties zijn gesloten.