Sea Life eigenaar toont interesse in SeaWorld parken

Merlin Entertainments, de eigenaar van onder andere Sea Life, heeft interesse getoond in de aankoop van een aantal parken die eigendom zijn van SeaWorld Parks & Entertainment. 

In eerste instantie had Merlin enkel interesse in de twee Busch Gardens parken van het concern, maar SeaWorld maakte vrijwel direct kenbaar niet twee parken los te willen verkopen. Dat brengt Merlin echter in een lastig parket, omdat het concern een tegenstander is van walvisachtigen in gevangenschap. SeaWorld heeft de grootste collectie walvisachtigen in gevangenschap en het lijkt voor de Sea Life eigenaar onmogelijk om al die dieren te herplaatsen.

Merlin Entertainments heeft vaker parken met walvisachtigen gekocht en verhuisde die dieren vaak snel naar andere parken. In 2006 kocht het concern Gardaland in Italië, waarna het de dolfijnen verhuisde naar het aquarium van Genova. In 2007 werd Heide Park in Duitsland aangekocht en verhuisden de dolfijnen naar de dierentuin van Nürnberg. Momenteel is Merlin bezig om twee beloega’s uit één van haar parken in China naar IJsland te sturen met als doel een terugkeer naar de natuur. 

Merlin Entertainments is eigenaar van 127 attractieparken waaronder Legoland en 53 Sea Life vestigingen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Poole in Engeland.

Reacties zijn gesloten.