Zeekoe verhuisd van Frankrijk naar Duitsland

Vanuit ZooParc de Beauval in Frankrijk is een zeekoe verhuisd naar de dierentuin van Nürnberg in Duitsland. 

Na een reis van 14 uur kwam het dier aan in het ‘Manati-haus’ van Tiergarten Nürnberg. Het mannelijke dier genaamd Mandillo werd op 24 april 2014  geboren in de Franse dierentuin. In Nürnberg leeft de zeekoe samen met twee andere zeekoeien, een mannetje en een vrouwtje. De Duitse dierentuin hoopt dat de komst van de mannelijke zeekoe zal resulteren in een jonge zeekoe.

Zeekoeien worden weinig in dierenparken gehouden, in Europa zijn de dieren in slechts tien dierenparken te zien. De fok verloopt mondjesmaat, vanuit EAZA (The European Association of Zoos and Aquaria) wordt er een fokprogramma (EEP) voor de Caribische zeekoe gecoördineerd.

Reacties zijn gesloten.