Marine start met vangactie vaquita bruinvis

Vier door de marine getrainde dolfijnen zijn aangekomen in Mexico voor misschien wel de laatste reddingspoging van de vaquita bruinvis.

Eerder dit jaar werd al bekend dat een speciale reddingsactie opgezet zou worden om de ernstig bedreigde vaquita bruinvis te redden. Afgelopen donderdag kwamen vier tuimelaardolfijnen van de Amerikaanse marine over naar Mexico voor het project. De dolfijnen zijn getraind om de vaquita bruinvis op te sporen. De bruinvissen worden vervolgens gevangen en overgebracht naar een speciaal ingericht centrum in de Golf van Californië waar de bruinvissen worden ondergebracht in een een afgezet stuk zee.

Het doel is dat de vaquita bruinvissen zich gaan voortplanten waardoor de populatie weer zal groeien. Uiteindelijk moeten de dieren weer  worden teruggeplaatst in hun natuurlijke leefgebied.

Momenteel leven er nog circa 30 vaquita bruinvissen in het wild. De grootste bedreiging voor de soort is bijvangst door vissers die op totoaba vis jagen in het leefgebied van de bruinvis, de Golf van Californië.

Reacties zijn gesloten.