Mega-aquarium Frankrijk wordt gevuld met water

Momenteel vult het Franse aquarium Nausicaá het grote bassin in de recent gebouwde uitbreiding. Over enkele maanden moet  het bassin klaar zijn voor de eerste bewoners.

Het aquarium wordt gevuld van 9,5 miljoen liter zout water, daarmee wordt de grootste aquariumtank van Europa. Momenteel staat de grootste aquariumtank van Europa in Valencia met een inhoud van 7 miljoen liter water.  Eerder werd de nieuwe aquariumtank al eens gevuld met zoetwater om te testen of het bassin waterdicht was. Na enkele aanpassingen zou het bassin nu waterdicht moeten zijn.

In het aquarium komen verschillende soorten haaien en roggen gesproken. Er is zelfs gesproken over de komst van mantaroggen. In het voorjaar van 2018 moet het eerste deel van de uitbreiding gereed zijn.

Reacties zijn gesloten.