Zeekoeien verhuisd van Singapore naar Europa

Vanavond zijn er twee Caribische zeekoeien uit River Safari in Singapore gearriveerd in Zoo Wrocław in Polen, beide dieren zijn vrouwtjes.

De dieren heten Ling en Abel en worden in Wrocław gehuisvest in het grootste zeekoeienbassin van Europa met meer dan 1,25 miljoen liter water. In de Poolse dierentuin leven sinds 2014 al twee mannelijke zeekoeien, afkomstig uit Odense Zoo in Denemarken.

In Europa zijn er slechts 10 dierentuinen die zeekoeien houden. Maar enkele daarvan lukt het om te fokken, daarnaast is er een overschot aan mannelijke dieren. Vanuit EAZA (The European Association of Zoos and Aquaria) wordt er een fokprogramma (EEP) voor de Caribische zeekoe gecoördineerd.

De dierentuin River Safari in Singapore heeft een grote fokgroep Caribische zeekoeien van ongeveer 10 dieren. Vorig jaar verhuisden er nog twee, in Singapore geboren, mannelijke zeekoeien naar Guadeloupe (Caribische Zee) om daar uitgezet te worden in het wild.

Reacties zijn gesloten.