‘Orka Morgan kan in de toekomst moeder worden’

Javier Almunia, directeur van de Loro Parque Foundation, zegt dat orka Morgan in de toekomst zeker een keer moeder zou kunnen worden. 

Dit vertelde Almunia aan een Spaanse krant nadat de CITES autoriteit nogmaals bevestigde dat de verhuizing van orka Morgan in 2011 naar het Tenerife rechtmatig was. De uitspraak van Almunia is opvallend, omdat de orka’s in Loro Parque eigendom zijn van het Amerikaanse SeaWorld. Dat bedrijf besloot vorig jaar te stoppen met het fokken van orka’s.

Loro Parque uitte eerder al kritiek op het besluit van SeaWorld om te stoppen met het fokken van orka’s. Volgens Loro Parque draagt het voortplanten van orka’s in gevangenschap bij aan de natuurlijke behoeften van de dieren. In Loro Parque leven momenteel zes orka’s, drie vrouwelijke en drie mannelijke dieren.

Reacties zijn gesloten.