Live: Burgers’ Zoo verhuist zeekoeien naar Mangrove

Burgers’ Zoo verhuist deze ochtend haar drie zeekoeien naar de nieuwe tropenhal Burgers’ Mangrove. De aankomst is live te zien. 

De drie zeekoeien worden één voor één uit het oude bassin in de Bush getakeld waarna ze in een kist naar het nieuwe zeekoeienverblijf verhuizen. In de Mangrove krijgen de zeekoeien vijf keer zoveel ruimte in een verblijf met een miljoen liter zoetwater. De dieren zijn in de nieuwe hal ook onderwater te zien door een panoramaruit van 12 bij 1,8 meter.

In de Mangrove vliegen al enkele vlinders los, eind deze week hoopt het Arnhemse dierenpark de krabben te verhuizen. Er zullen ook mangrovekwallen, vogels, vissen, schildpadden en bijzondere mangroveplanten te zien zijn.

De Mangrove is grotendeels geïnspireerd op het in Centraal-Amerika gelegen land Belize, waar Burgers’ Zoo al meer dan 27 jaar een natuurgebied beschermt van 234 km².  De nieuwe hal zal op 12 juli haar deuren openen en heeft 5,7 miljoen euro gekost.

Reacties zijn gesloten.