Zeeleeuw Billy overleden in Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp is afgelopen week de mannelijke Californische zeeleeuw Billy overleden. Dat maakte de Rotterdamse dierentuin gisteren bekend.

De haremleider zou aanstaande woensdag 25 jaar zijn geworden. Een respectabele leeftijd voor een zeeleeuw, in de natuur worden Califorische zeeleeuwen maximaal 19 tot 25 jaar oud. Zeeleeuw Billy kwam oorspronkelijk uit Ouwehands Dierenpark.

Op 25 mei werd er nog een zeeleeuwtje geboren in Blijdorp. De dieren beschikken over een rotsachtig verblijf met ongeveer anderhalf miljoen liter zeewater. Het verblijf is onderdeel van het aquariumcomplex Oceanium en geïnspireerd op de Amerikaanse westkust. De komende jaren zal Blijdorp het Oceanium in fases gaan verbouwen onder de werktitel ‘Oceanium 2.0’.

Reacties zijn gesloten.