Dolfijnenjagers krijgen toestemming voor jacht op meer soorten

Vanaf dit jaar mogen Japanse dolfijnenjagers ook op witlipdolfijnen en snaveldolfijnen jagen. In totaal mag er nu op elf soorten worden gejaagd.

In 2006 werd al een verzoek gedaan om de twee nieuwe soorten te mogen vangen. Deze maand is dat verzoek goedgekeurd. In de natuur leven momenteel circa 5.000 snaveldolfijnen en 50.000 witlipdolfijnen. Volgens de Japanse autoriteiten zal het vangen van de dieren geen invloed hebben op de wilde populatie.

Er is toestemming gegeven om 46 snaveldolfijnen te vangen voor het houden in dolfinaria. Er mogen 704 witlipdolfijnen gevangen en gedood worden voor het vlees. Jaarlijks worden er honderden dolfijnen gevangen en gedood in het Japanse Taiji. Een deel van die dieren beland in dolfinaria in Azië en Rusland.

Reacties zijn gesloten.