Europese dierentuinorganisatie reageert op fokverbod dolfijnen in Frankrijk

De Europese dierentuinorganisatie EAZA heeft ontstemd gereageerd op het aanstaande fokverbod voor orka’s en dolfijnen in Franse dolfinaria. 

Volgens de European Association of Zoos and Aquaria werkt het besluit van de overheid om het fokken met orka’s en dolfijnen te verbieden juist averechts en zou het welzijn van de dieren achteruit gaan wanneer zij zich niet meer kunnen voortplanten. Verder noemt de EAZA onder andere dat er geen wetenschappelijke basis is om parken te verbieden te fokken met dolfijnen, het laten zien van dolfijnen aan het publiek bijdraagt aan bewustwording en natuurbescherming en dat het baren van een jong natuurlijk gedrag is dat zeer belangrijk is het voor het welzijn van dolfijnen in gevangenschap.

De EAZA wil graag in gesprek met de Franse overheid om een betere leefomgeving voor dolfijnen te creëren en negatieve consequenties voor het individuele dier tegen te gaan. De gehele reactie is hier te lezen.

Reacties zijn gesloten.