Strengere wetgeving voor dolfinaria in Frankrijk

In Frankrijk is deze week een wet aangenomen die parken met dolfijnen en orka’s verplicht een aantal zware aanpassingen door te voeren. 

De wet verplicht parken om de bassins voor dolfijnen en orka’s uit te breiden, de minimale oppervlakte is 3.500 m2 voor orka’s en 2.000 m2 voor dolfijnen. Ook is het gebruik van chloor is niet meer toegestaan, er komt een strengere controle op de fok van dolfijnen en interactieve programma’s zijn niet meer toegestaan. De wet komt naar aanleiding van vele protesten door dierenrechtenorganisaties.

De parken hebben zes maanden de tijd de aanpassingen door te voeren, binnen drie jaar moeten de verblijven aangepast zijn. Marineland Antibes werkte mee aan het wetsontwerp en zegt verheugd te zijn over de nieuwe wetgeving en is van plan de aanpassingen binnen drie jaar door te voeren. Het opstellen van de nieuwe regelgeving duurde een jaar want er waren ook diverse natuurbeschermings- en dierenrechtenorganisaties, wetenschappers en de Franse dierentuinvereniging AFdPZ bij betrokken. Naast Marineland worden in Frankrijk ook in Parc Astérix en Planete Sauvage dolfijnen gehouden. Zij hebben nog niet gereageerd op de nieuwe wetgeving.

Reacties zijn gesloten.