Video: ruit zeekoeienbassin Burgers’ Mangrove geplaatst

Vorige week is de panoramaruit van het nieuwe zeekoeienbassin in Burgers’ Zoo geplaatst. Het bassin wordt onderdeel van de nieuwe ecodisplay Mangrove.

De panoramaruit is 12 bij 1,8 meter groot en geleverd door het Amerikaanse bedrijf Reynolds Polymer Technology. Burgers’ Zoo heeft al sinds 1988 zeekoeien in de Bush, maar in de Mangrove krijgen ze straks ongeveer vijf keer zoveel ruimte. Het nieuwe bassin heeft een inhoud van één miljoen liter water en voor het eerst zullen de dieren ook onderwater te zien zijn.

De nieuwe hal met een oppervlakte van 3.000 m² kost zo’n 5 miljoen euro. Naast zeekoeien zullen er onder andere vlinders, krabben en bijzondere mangroveplanten te zien zijn. De Mangrove is grotendeels geïnspireerd op het in Centraal-Amerika gelegen land Belize, waar Burgers’ Zoo al meer dan 27 jaar een natuurgebied beschermt van 234 km².

De bouw van de Mangrove is dagelijks te volgen via een livestream op het YouTube-kanaal van het park. Deze zomer moet de nieuwe ecodisplay af zijn.

Reacties zijn gesloten.