Onduidelijkheid over financiering uitbreiding Frans aquarium

De geplande tweede uitbreiding van het Nausicaá aquarium staat op losse schroeven. Er werd gerekend op een bijdrage van de Europese Unie, maar daar is nu onduidelijkheid over ontstaan. 

Nausicaá plant om in haar tweede uitbreiding een groot pool gedeelte te openen met onder andere walrussen. Die uitbreiding kost 28 miljoen euro waarvan de Europese Unie een bijdrage van 15 miljoen euro zou doen. De EU zou al meerdere keren hebben bevestigd dit bedrag vrij te geven, maar tot op heden is die vrijgave keer op keer verzet.

Opvallend is dat er nu weer wordt gesproken over de komst van walrussen naar het Franse aquarium. Eerder was de komst van die dieren nog onzeker. Verder wordt er nu gesproken over de komst van narwallen naar het park. Of dat gaat lukken lijkt nog onzekerder, deze soort is nog nooit met succes in leven gehouden in gevangenschap.

Momenteel bouwt Nausicaá aan de eerste fase van de ombouw, waarin een aquarium met een inhoud van 9,5 miljoen liter wordt gebouwd voor onder andere hamerhaaien en reuzenmanta’s. De eerste fase van het project zal in 2018 opgeleverd worden.

Reacties zijn gesloten.