Chimelong Ocean Kingdom presenteert 9 orka’s

Het Chinese Chimelong Ocean Kingdom heeft gisteren zijn negen orka’s gepresenteerd aan de pers. De dieren zijn allemaal gevangen uit het wild in Rusland.

Het gaat om vijf mannelijke en vier vrouwelijke dieren. De dieren zijn ongeveer vijf tot dertien jaar oud. Het park hoopt in de toekomst te gaan fokken met de orka’s. Een aantal dieren verblijft al een paar jaar achter de schermen op het terrein van het themapark. Tot op heden zijn ze niet zichtbaar voor publiek. Eerder bleek al uit CITES documenten dat het park negen orka’s had geïmporteerd uit Rusland. De orka’s krijgen een plek in de gigantische uitbereiding waar het park momenteel aan bouwt.

Chimelong Ocean Kingdom is het grootste themapark van China en opende in 2014. Het park heeft een aquariumtank met een inhoud van 22,7 miljoen liter en is daarmee de grootste ter wereld. Het park huisvest onder andere walvishaaien, reuzenmanta’s, beloega’s, tuimelaardolfijnen, zwarte zwaardwalvissen en walrussen.

In de Westerse wereld groeit de kritiek op dolfinaria, maar in Azië neemt het aantal parken met zeezoogdieren en de populariteit juist enorm toe. Jaarlijks worden er tientallen walvisachtige uit het wild gevangen om te laten zien aan bezoekers in landen als Rusland, China en Japan. Westerse parken, zoals SeaWorld en Dolfinarium Harderwijk, zeggen daar niks mee te maken te willen hebben.

Zes van de negen orka’s die het Chinese park heeft

2 comments

  1. Bas

    Waar zijn de Andere drie want op de foto’s die gistere via verschilden Chinese nieuwssites kwamen zijn maar 6 orka’s te zien een bassin