Onderzoeksinstituut Seamarco vangt bruinvis op

De gestrande bruinvis die gisteren opgevangen werd door het Boudewijn Seapark in België is vanmorgen verhuisd naar onderzoeksinstituut Seamarco in Nederland. 

Op verzoek van de Belgische federale Staat ving Boudewijn Seapark gisteren een mannelijke bruinvis op die gestrand was in Bredene. Het dier was niet meer in staat om zelfstandig te zwemmen, zwaar gehavend en behoorlijk mager. De bruinvis heeft de nacht goed doorgekomen en is daarom verhuisd naar onderzoeksinstituut Seamarco in Wilhelminadorp. Na volledige revalidatie daar, wordt het terug uitgezet in de Noordzee.

Boudewijn Seapark verzorgt alleen noodopvang aan gestrande bruinvissen, ze verblijven maximaal 1 à 3 dagen in Brugge. Seamarco verzorgt al jaren bruinvissen voor wetenschappelijk onderzoek. Het instituut kreeg vorig jaar nog een ontheffing voor het houden van drie extra bruinvissen voor onderzoek.

Gisteren moest SOS Dolfijn nog een gestrande bruinvis in Rockanje euthanaseren omdat de stichting momenteel niet beschikt over de faciliteiten om gestrande bruinvissen en dolfijnen op te vangen. Stichting SOS Dolfijn is de enige opvangorganisatie in Nederland die beschikt over een ontheffing van de Flora- en faunawet voor het opvangen van tandwalvissen. Waarom onderzoeksinstituut Seamarco nu opeens een gestrande bruinvis mag opvangen is nog onduidelijk.

Reacties zijn gesloten.