Duivelsroggen en Stellerzeeleeuwen voor Oceanogràfic

In het aquarium Oceanogràfic in Valencia zijn vanaf april Stellerzeeleeuwen en duivelsroggen te zien. Het Spaanse aquarium investeert dit jaar 4,7 miljoen euro in nieuwe attracties.

Het huidige zeehondenverblijf zal vanaf april een mannelijke en twee vrouwelijke Stellerzeeleeuwen gaan huisvesten. In dat verblijf zullen de dieren ook onderwater te zien zijn. Aannemelijk is dat de dieren afkomstig zullen zijn uit het Canadase Vancouver Aquarium, dat onder de noemer Avanqua samen met een aantal andere partijen het Oceanogràfic exploiteert.

Het is nog onduidelijk wat voor soort duivelsroggen er uit Florida naar het Spaanse park komen. In een persbericht wordt gesproken over ‘mantas gigantes’. De verwachting is dat de mantasoort een plek krijgt in de zeven miljoen liter water houdende aquariumtank.

Verder krijgt het aquarium dit jaar een 4D-theater en een tijdelijke tentoonstelling met 21 verschillende soorten kwallen. Met de investeringen hoopt het aquarium dit jaar op 50.000 extra bezoekers, vorig jaar trok het 1,2 miljoen bezoekers.

Het Oceanogràfic in Valencia is het grootste aquarium in Europa. Naast haaien, roggen en vissen leven er onder andere tuimelaardolfijnen, walrussen, pantserkrokodillen en pinguïns. Begin 2016 is het hele aquarium grondig vernieuwd en in november werd er nog een unieke beloega geboren.

Nieuw 4D-theater

Reacties zijn gesloten.