Categorie: 2019

Duitse Dierentuin huisvest negen walrussen

De dierentuin in Hamburg huisvest sinds deze maand negen walrussen. Door de komst van drie walrussen uit Spanje heeft het park de grootste groep walrussen ter wereld.

Op 18 december kwamen drie vrouwelijke walrussen vanuit het Spaanse Oceanogràfic naar de Duitse Dierentuin. Doel is om de drie dames kennis te laten maken met het mannetje in Hamburg, om er voor te zorgen dat de dieren drachtig raken. In Hamburg leeft momenteel de enige walrussenman van Europa die zich heeft voortgeplant. Medio maart volgend jaar verhuizen de drie dames naar Pairi Daiza in België. Daar wordt momenteel gebouwd aan een nieuw walrussenverblijf.

In 2013 nam de Duitse dierentuin de groep van vier walrussen uit de dierentuin van Moskou over. In de jaren daarna werden een aantal dieren geboren en ruilden de Duitsers een walrus met het Dolfinarium in Harderwijk. In mei dit jaar werd voor de vijfde keer een walrus geboren in Hamburg.

Met het vertrek van de drie walrussen stopt Oceanogràfic met het houden van deze soort. De dieren zouden voorlopig nog wel eigendom blijven het Spaanse park.

Geschreven door Reacties uitgeschakeld voor Duitse Dierentuin huisvest negen walrussen Categorie: 2019

SeaWorld lanceert educatieve orkashow in Orlando

Vandaag toonde SeaWorld Orlando voor het eerst orkavoorstelling Orca Encounter. Vanaf 1 januari vervangt deze nieuwe meer op educatie gerichte voorstelling de theatrale show One Ocean in Orlando en Texas. 

Een week geleden kondigde SeaWorld aan dat de voorstellingen in Orlando en Texas vanaf 1 januari 2020 vervangen gaan worden door de meer op educatie gerichte voorstelling Orca Encounter. Vandaag werd in Orlando al een sneak preview van de voorstelling vertoond.

De voorstelling heeft dezelfde inhoud als de variant in San Diego, maar is in een nieuw jasje gestoken. Zo is er muziek te horen uit de oude voorstelling One Ocean en wordt er aanzienlijk meer live gesproken door de verzorgers van de dieren, in San Diego wordt daarbij gebruik gemaakt van een voice-over. Verder wordt er in Orlando en Texas gebruik gemaakt van het oude decor. In San Diego Daar werd in 2017 het decor vernieuwd naar een natuurlijk landschap. In de andere twee SeaWorld parken lijkt daar nog geen sprake van.

De komst van Orca Encounter in Orlando en Texas liet op zich wachten. Sins 2017 is Orca Encounter al te zien in SeaWorld San Diego. Destijds werd aangekondigd dat Orlando en Texas in 2018 en 2019 zouden volgen.

Lees meer…

Geschreven door Reacties uitgeschakeld voor SeaWorld lanceert educatieve orkashow in Orlando Categorie: 2019