Plan 3D dolfijntjes iets minder vaag


Het 3D dolfijntjes plan van Merlin Entertainments Group heeft meer vorm gekregen. In eerdere berichtgeving was er nog geen duidelijkheid over waar de dieren vandaan moesten komen, maar dit is inmiddels duidelijk.
Merlin heeft de afgelopen zes jaar twee pretparken opgekocht met dolfijnen, het Heidepark in Soltau (Duitsland) dat in 2007 werd gekocht en Gardaland (Italië) dat in 2006 werd gekocht. In 2008 verhuisde Merlin de twee dolfijnen uit Heidepark al naar Nurnberg, waarna het gehele dolfijnenverleden letterlijk en figuurlijk onder het zand leek te verdwijnen. Echter geeft Merlin nu dus aan dat zij de dieren, zes in totaal, afkomstig uit beide parken graag willen verhuizen naar het stuk zee in Griekenland. Het concern is tegen dolfijnen in gevangenschap en wil de dieren een “meer natuurlijke omgeving” bieden.
Of Merlin al onder de steen vandaan is gekropen is nog niet duidelijk, aangezien er nog steeds niets gezegd wordt over het bezig houden van de dieren. Om nog maar te zwijgen over de verwachting dat mensen gaan betalen om door een live 3D bril te kijken.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>