Neeltje Jans wil bruinvissen in zeeleeuwenverblijf

Deltapark Neeltje Jans wil bruinvissen gaan houden in het huidige bassin voor zeeleeuwen. Dat blijkt uit een uitspraak door de rechtbank van Den Haag. 

Neeltje Jans strijdt al tien jaar tegen de bouw van twee windmolens naast het deltapark. De rechter bepaalde op 17 januari dat beide windmolens niet gebouwd mogen worden, omdat het huurgenot van het deltapark daardoor aangetast zou worden. In de uitspraak is te lezen dat Neeltje Jans voornemend is om haar zeerobbenbassin nabij de orkaanmachine om te bouwen tot een verblijf voor bruinvissen. Het dichtstbijzijnde bassin is het zeeleeuwenverblijf.

Ironisch genoeg berichtte Neeltje Jans eerder deze maand dat het geluidsonderzoek bij bruinvissen naar windmolens steunt, uitgevoerd door onderzoeksinstituut Seamarco.

Eerder al gaf het park aan een vergunning aangevraagd te hebben voor het houden van bruinvissen. Eigenaar Aspro Parks is ook eigenaar van het Dolfinarium, dat park heeft momenteel vier bruinvissen onder haar zorg.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>