Blijdorp bestelt nieuwe school valse haringen

Diergaarde Blijdorp heeft een nieuwe groep valse haringen besteld voor in het haaienbassin. De nieuwe groep zal binnenkort aankomen vanuit Florida. 

Blijdorp haalde in 2011 al eerder een groep valse haringen naar het Oceanium. Die groep is aardig gekrompen doordat andere soorten zoals haaien en barracuda’s regelmatig een aantal dieren op eten. Blijdorp geeft aan dat er circa anderhalve haring per dag wordt opgegeten. Om die reden ging het park niet direct overstag om een nieuwe groep te bestellen. Toen de Technische Universiteit Delft echter aangaf vier jaar lang onderzoek naar de scholenvis te willen doen werd een nieuwe groep van 1700 valse haringen besteld.

De dierentuin wil ook graag buissnavelvisjes toevoegen aan het Kelpwoud-biotoop, het park hoopt deze te krijgen van Vancouver Aquarium. Diergaarde Blijdorp gaat de komende jaren het Oceanium verbouwen. Afgelopen zondag maakte het park de eerste ideeën daarvoor bekend.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>