Dolfinarium verwacht jonge dolfijn

Tuimelaardolfijn Roxy in Dolfinarium Harderwijk is drachtig. De 29 jarige dolfijn zal naar verwachting dit voorjaar bevallen.

De vader van het jong is hoogstwaarschijnlijk dolfijn Joker, hij kwam in 2013 vanuit Nürnberg naar het Harderwijkse zeedierenpark. Dat was in kader van het fokprogramma, dat vanuit de Europese dierentuinvereniging (EAZA) gecoördineerd wordt. De jonge dolfijn zal geboren worden in de Dolfijnendelta, het buitengebied met 13 miljoen liter natuurlijk zeewater. Daar werd al ruim 25 keer eerder met succes een jonge tuimelaardolfijn geboren, de laatste keer was in 2014.

Op 18 februari opent het Dolfinarium haar poorten weer voor het nieuwe seizoen.

 

One comment

  1. Claire willemse

    Welja ga gewoon maar door met nieuwe dolfijnen produceren die dan weer gebruikt kunnen worden als slaaf en iedere dag in de herrie hun circus nummer moeten vertonen en de overige tijd in een ligbad met chloorwater moeten doorbrengen. Deze baby gaat de hel tegemoet we weten het allemaal sinds we dit op tv hebben kunnen zien maar toch blijven er mensen deze dolfijnen koepelgevangenis bezoeken. Wat een domheid en egoïsme! Mensen stop met het bezoeken van dolfinaria Deze dieren behoren in de prachtige oceaan die tegemoet komt aan alle natuurlijke behoeften van deze prachtige dieren. Het leven in een dolfinarium is voor een dolfijn herzelfde als een mens opsluiten in een piepklein kamertje , hem ettelijke keren per dag op de handen laten staan en wat dom dwingen te springen dat allemaal in keiharde herrie en hem dan wat kant en klare broodjes toewerpen. Wilt u zo leven?

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>