Neeltje Jans wil bruinvissen houden

Deltapark Neeltje Jans wil bruinvissen gaan houden, het park meldde gisteren op Twitter dat het daarvoor een vergunning aangevraagd heeft. 

Waar de dieren vandaan moeten komen en waar ze op het park gehuisvest gaan worden is nog niet bekend. Op dit moment worden er in Nederland bruinvissen gehouden in Dolfinarium Harderwijk, Ecomare op Texel en onderzoeksinstituut Seamarco. Vrijwel alle bruinvissen zijn afkomstig van opvangcentrum SOS Dolfijn en konden niet meer uitgezet worden in het wild.

Deltapark Neeltje Jans heeft op dit moment al Californische zeeleeuwen, gewone zeehonden en een zeeaquarium. Het park is eigendom van het Spaanse Aspro Parks, het concern is ook eigenaar van Dolfinarium Harderwijk en Boudewijn Seapark in Brugge.

One comment

  1. Pv

    Willen ze misschien weer een oud plan uit de kast trekken door de baai af te sluiten ? Daar werden toen ook al bruinvissen en een gestreepte dolfijn gehouden.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>