Dit was SeaWorld van plan met haar orka’s

In 2014 presenteerde SeaWorld het revolutionair plan ‘Blue World’ om haar orkabassins uit te breiden. Het plan belandde vorig jaar echter in de archiefkast nadat SeaWorld bekend maakte te stoppen met het fokken van orka’s.

Het plan dat meer dan 100 miljoen Amerikaanse dollar zou gaan kosten omvatte een uitbreiding van de orkabassins in alle SeaWorld parken. In San Diego zou het bassin als eerste aangepast worden en in 2018 openen.

Op de plek van het huidige bassin met onderwaterzicht zou een natuurlijk ogend bassin moeten verrijzen met rotsen en op meerdere plekken onderwaterzicht. Daarnaast zou het bassin meerdere verrijkingsobjecten voor de orka’s krijgen, waaronder een stroomversnelling waar orka’s tegenin kunnen zwemmen. Het bassin zou een inhoud krijgen van 18 miljoen liter water en een diepte van 15 meter. Het bassin zou circa 100 meter lang worden en een oppervlakte krijgen van 0,6 hectare. Door de uitbreiding zouden de orka’s bijna twee keer zoveel ruimte krijgen.

De plannen voor het Blue World project werden gemaakt na hevige kritiek op het concern door de film Blackfish. SeaWorld besloot het plan echter te annuleren nadat vorig jaar bekend werd dat het concern stopt met het fokken van orka’s.

Momenteel verbouwt SeaWorld het showbassin in San Diego en stopt het concern op den duur met de theaterale orkashows in alle parken.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>