Opening Aquazoo Düsseldorf weer uitgesteld

De opening van Aquazoo Löbbecke Museum in Düsseldorf is uitgesteld naar 22 september 2017. De renovatie heeft dan bijna 4 jaar geduurd en de kosten vallen veel hoger uit dan gepland.

Eerder werd nog gezegd dat de Düsseldorfse attractie voor de zomervakantie van 2017 haar deuren weer zou openen. Daarvoor werd de opening ook al meerdere malen uitgesteld. In november 2013 ging het aquarium dicht voor een grote verbouwing, na 25 jaar was het gebouw aan een grondige renovatie toe. In dat jaar kwamen 285.000 bezoekers over de vloer. De dieren verhuisden naar andere dierenparken en aquaria. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de verbouwing 12,8 miljoen euro zou gaan kosten en in april 2015 voltooid zou zijn. De bouw werd echter geteisterd door tegenslagen. Zo ging één van de aannemers failliet, een deel van de nieuwe aquaria bleek lek te zijn en er waren problemen met de filtertechniek. Dit resulteerde in een bouwvertraging van 2,5 jaar en de bouwkosten stegen naar 18,8 miljoen euro. Men verwacht op dit moment dat de bouwkosten nog verder zullen toenemen met enkele honderdduizenden euros.

In Aquazoo Löbbecke Museum zullen zo rond de 3.000 dieren van 450 verschillende soorten te zien zijn. Naast aquaria met zwartpuntrifhaaien, vissen en koralen komen er ook verblijven voor zwartvoetpinguïns, papegaaiduikers en naakte molratten. Ook zal er een tropische kas komen met Australische krokodillen en vlinders.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>