Nieuwe dolfijnensoort voor Chimelong Ocean Kingdom

Sinds deze week zijn er vier Chinese witte dolfijnen te zien in het Chinese themapark Chimelong Ocean Kingdom. De vier dieren kwamen vorig jaar al aan uit Underwater World in Singapore maar waren nog niet zichtbaar voor het publiek.

In juni 2016 kwamen vijf Chinese witte dolfijnen aan uit Underwater World Singapore. Dat park ging vorig jaar dicht na tegenvallende resultaten. Momenteel zijn er maar vier witte dolfijnen te zien in Chimelong Ocean Kingdom, wat er met het vijfde dier is gebeurt is onduidelijk.

Chimelong Ocean Kingdom is het grootste themapark van China en opende in 2014. Het park heeft een aquariumtank met een inhoud van 22,7 miljoen liter en is daarmee de grootste ter wereld. In dit bassin huisvest het park onder andere walvishaaien en reuzenmanta’s.  Verder huisvest het park dieren als beloega’s, tuimelaardolfijnen, zwarte zwaardwalvissen, walrussen en ijsberen. Ook zou het park al orka’s hebben waar het momenteel een verblijf voor bouwt.

One comment

  1. Bas

    Ik weet dat de orka’s in een oude miltaire bassis zitten vlak bij het park er zoude zo’n 9 orka’s zitten die tussen 2013 en 2015 zijn gevangen in Rusland er is niet zoveel bekend over deze orka’s alleen dat er een volwassen vrouwtjes orka samen met haar zoon en dochter daar na toe zijn verhuisd zij werden gevangen genomen 2013. Er verschenen vorig jaar wat foto’s cam de orka’s daar was op te zien dat er een vrij jong dier tussen zat. Het is ook niet bekend of all deze negen orka’s nog leven. En wordt er echt een verblijf gebouwd?

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>