37 dieren Aquatopia verhuisd naar Burgers’ Zoo

Gisteren ontving Burgers’ Zoo in Arnhem 37 dieren uit het inmiddels gesloten aquarium Aquatopia in Antwerpen. Het gaat onder andere om een luipaardhaai, een napoleonvis en drie koeneusroggen.

In totaal kwamen er 37 dieren in acht verschillende soorten naar Arnhem: veertien mangrovekwallen, veertien vleermuisvissen, drie koeneusroggen, een napoleonvis, een luipaardhaai, een oranjevleklipvis, twee grote netmurenes en een koningssnapper (baarsachtige). Vrijwel alle dieren zijn bestemd voor de ecodisplay Ocean, alleen de mangrovekwallen krijgen een plek in de nieuwe Mangrove-hal dat deze zomer opent. De vele nieuwe vissen zijn voorlopig nog niet te zien, ze gaan eerst in quarantaine.

Aquarium Aquatopia sloot per 9 januari haar deuren, het wordt vervangen door een nieuwe grote toeristische attractie. Meer dan de helft van de vissen zal verhuizen naar het tegenover gelegen Zoo Antwerpen.

 

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>