Dolfijnen ontsnapt in Taiji

In het Japanse Taiji zijn afgelopen week vier dolfijnen ontsnapt. De netten van het verblijf zouden doorgeknipt zijn waardoor vier van de zeven dolfijnen de vrije zee in konden zwemmen. Drie dieren zouden al zijn teruggekeerd, één dier zou nog vrij rondzwemmen.

De netten van twee verblijven zouden zijn doorgeknipt. De zogenaamde holding pens zijn bassins gemaakt van netten die voor de kust drijven. De bassins zouden 10 meter lang en 10 meter breed zijn met een diepte van 4 meter.

In Taiji worden tijdens een jaarlijkse traditie honderden dolfijnen bijeen gedreven waarna ze gedood worden. Een klein deel van deze dieren blijft in leven om verhandeld te worden naar Aziatische en Russische dolfinaria.  De ontsnapte dolfijnen zijn verkregen tijdens deze jacht.

Jaarlijks wordt de jacht in Taiji gemonitord door dierenrechtenorganisatie Sea Shepherd. Zij zeggen het verhaal niet te geloven en loven 100.000 Amerikaanse dollar uit aan de persoon die het net heeft doorgeknipt.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>