Nederlandse dierenparken trekken 7% meer bezoekers

In 2016 werden de dierenparken van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen zo’n 10,3 miljoen keer bezocht. Dat is 7% meer als in 2015. Vooral het dierenpark in Emmen en AquaZoo Friesland zijn sterk gegroeid.

Het nieuwe themapark Wildlands Adventure Zoo Emmen trok zo’n 1,3 miljoen bezoekers in het openingsjaar. Een stijging van ongeveer 67% ten opzichte van het oude dierenpark in het centrum. AquaZoo Friesland heeft vorig jaar 130.000 bezoekers ontvangen, dat is 30.000 meer dan in 2015. Het Friese dierenpark van Libéma voegde ijsberen en Californische zeeleeuwen toe aan de collectie.

Het aantal bezoekers van Artis, Diergaarde Blijdorp, Koninklijke Burgers’ Zoo en Ouwehands Dierenpark bleef stabiel. Bij het Dolfinarium daalde het aantal met ongeveer 9% tot 586.300 bezoekers.

Bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen zijn 14 dierenparken aangesloten.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>