Dit bouwt Loro Parque op Gran Canaria

Poema del Mar heet het aquarium dat de familie Kiessling, eigenaar van Loro Parque en Siam Park, momenteel bouwt op het Spaanse eiland Gran Canaria. Dit jaar zal het complex openen, een exacte openingsdatum is nog niet bekend. 

Vorig jaar mei startte de bouw in de haven van Las Palmas waar inmiddels een gebouw van 8.500 vierkante meter is verrezen dat ingedeeld zal worden in drie gebieden. Het eerste deel zal als thema een tropisch oerwoud krijgen waarin vissen, vogels, reptielen en zoogdieren te zien zullen zijn. Het tweede deel zal een cilindervormig kustaquarium krijgen waarin vissen samen met levende koralen te zien zullen zijn. Verder zullen er apen in dit gebied leven. Het derde gebied is het grootste gebied met een zoutwater thema.

Het grootste aquarium zal een totale  inhoud hebben van 5,5 miljoen liter en krijgt een onderwaterruit van 36  meter breed en 7 meter hoog. Na Oceanografic is dit het grootste aquariumbassin van Europa. Het is nog onduidelijk welke 300 diersoorten exact allemaal te zien zullen zijn, maar op schetsen zijn al reuzenmanta’s, zeekoeien en grote haaiensoorten te zien.

Poema del Mar moet minimaal 50 banen gaan bieden op Gran Canaria. Jaarlijks worden er zo’n 500.000 bezoekers verwacht. Met de bouw gaat een investering van 30 miljoen euro gemoeid. De familie Kiessling is van plan om binnen twee jaar ook een waterpark te openen in het zuiden van Gran Canaria.  

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>