Zeehondenopvang Terschelling krijgt toestemming gemeente

De gemeente Terschelling heeft begin december eindelijk toestemming verleent aan Stichting Zeehondenopvang Terschelling om te starten met de tijdelijke noodopvang van zeehonden. De opvang hoopt 1 maart dit jaar te openen.

De gemeente heeft besloten de opvang voor de komende 3 jaar, steeds voor een periode van een jaar, toe te staan. Daarnaast stelt de gemeente noodgebouwen en grond op bedrijventerrein Nieuwe Dijk beschikbaar voor een symbolische huurprijs van een euro per jaar. In maart 2016 kreeg de opvang al toestemming van Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken om tijdelijk tot 1 juli 2017 zeehonden op te vangen. De gemeente gaf tot december echter geen toestemming om dat er geen omgevingsvergunning aangevraagd was.

Er is op dit moment nogal een verschil van inzicht bij verschillende partijen over wanneer, welke en hoe zeehonden moeten worden opgevangen in Nederland. Staatssecretaris Van Dam laat daarom samen met de provincies wetenschappelijk onderzoek uitvoeren naar het opvangbeleid voor zeehonden. Op basis van het onderzoek komt de staatssecretaris met nieuwe regels voor de opvangcentra, de nieuwe regelgeving gaat gelden vanaf 1 juli 2017.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>