Dolfinarium stuurt naar meer educatie

Sinds maandag is er in het Dolfinarium Harderwijk een vernieuwde walrussenvoorstelling te zien waarin de nadruk ligt op educatie en het showelement op de achtergrond ligt. Het zeedierenpark lijkt langzaam maar zeker haar shows om te vormen naar educatieve voorstellingen. 

Met de vernieuwde voorstelling wil het Dolfinarium het publiek op een speelse manier kennis laten maken met de walrus. Tijdens de voorstelling wordt er uitleg gegeven over de leefwijze, het gedrag en de bedreigingen in het wild.

Eind vorig jaar werden alle educatieborden in het park al vernieuwd. Ook is er de hele kerstvakantie, naast de reguliere dolfijnenshow Aqua Bella, een educatieve voorstelling te zien in de bekende koepel van het park. Opvallend, want in het dolfijnenverblijf buiten op het park wordt al dagelijks een educatieve voorstelling gegeven.

Het Dolfinarium ligt al jaren onder vuur. Tegenstanders noemen het park een circus terwijl het park zichzelf een educatieve instelling noemt.

Reacties zijn gesloten.