Dit was Zoo Barcelona van plan met haar dolfijnen

Tussen 2008 en 2015 presenteerde de dierentuin van Barcelona meerdere spectaculaire plannen voor het houden van haar dolfijnen. Eerder dit jaar werd al bekend dat deze plannen niet door gaan en dat de dolfijnen uit de dierentuin zullen verdwijnen.

De eerste plannen ontstonden in 2008. Daarin werd voorgesteld een nieuw zeedierenpark te bouwen aan de kust van Barcelona. Dit aparte park zou voornamelijk waterdieren laten zien en was opgedeeld in een toedragebied met onder andere walrussen, een mediterraans gebied met dolfijnen en zeeleeuwen, een oceaangedeelte met aquaria, een grote kas met onder andere zeekoeien, een Galápagos gebied en een gebied met watervogels. Door de financiële crisis werd dit plan uiteindelijk geschrapt.

In 2014 kwam de dierentuinen met de laatste plannen om een lagune te bouwen in de huidige dierentuin, vlakbij het huidige dolfinarium. Het nieuwe verblijf zou een buitenverblijf worden met een oppervlakte van 2083 vierkante meter, zeven keer zo groot als het huidige verblijf. Dit verdeeld over vier verschillende bassins. Verder zou het verblijf een diepte variërend tussen de 1,5 en 5 meter krijgen. Het totale kostenplaatje zou op zo’n 15 miljoen euro uitkomen.

Het bestuur van de stad besloot echter te stoppen met het houden van dolfijnen in de dierentuin. De dolfijnen zullen voor het einde van 2018 de stad verlaten.

Reacties zijn gesloten.