Gigantische ruiten arriveren voor aquarium Gran Canaria

Op het Canarische eiland Gran Canaria zijn drie gigantische ruiten van acryl aangekomen voor het nieuwe aquarium Poema del Mar. De ruiten zijn bestemd voor de op één na grootste aquariumtank van Europa met 5,5 miljoen liter zeewater. 

Eén van de ruiten is cilindervormig en weegt 38 ton. De andere delen wegen 46 en 48 ton, samen vormen ze één grote ruit van 36 meter breed en 7 meter hoog. Ze zijn gefabriceerd in Italië.

Het aquarium wordt gebouwd in de hoofdstad van het eiland Gran Canaria; Las Palmas. De familie Kiessling, eigenaar van Loro Parque op Tenerife, investeert 25 miljoen euro in het project. De verwachting is dat Poema del Mar medio 2017 zal openen. Het doel is om jaarlijks een half miljoen bezoekers te trekken. In totaal zal het aquarium bestaan uit 7,5 miljoen liter zoet- en zoutwater.

Reacties zijn gesloten.