Onderzoeksinstituut krijgt vergunning voor meer bruinvissen

Het Nederlandse onderzoeksinstituut Seamarco heeft eerder dit jaar een ontheffing gekregen voor het houden van zeven bruinvissen. Dat zijn drie dieren meer dan de eerdere ontheffing mogelijk maakte. 

Momenteel leven er twee bruinvissen in Seamarco. Deze dieren werden toegewezen door het ministerie van Economische Zaken.  Eerder werden de dieren opgevangen door SOS Dolfijn en niet uitzetbaar verklaard.

Seamarco verricht jaarlijks een tiental onderzoeken. Naast bruinvissen verblijven er ook twee gewone zeehonden en diverse vissoorten op het terrein. Het instituut wordt gerund door Ron Kastelein. Kastelein was tot eind jaren 90 verbonden aan het Dolfinarium als bioloog en begon daarna voor zichzelf. Hij voert voornamelijk onderzoeken uit in opdracht van de overheid. De locatie in Zeeland is voor veel mensen onbekend en niet toegankelijk voor publiek. Of Seamarco ook daadwerkelijk meer bruinvissen wil gaan houden is onbekend.

Reacties zijn gesloten.