Vissen Aquatopia verhuizen naar ZOO Antwerpen

Aquarium Aquatopia in Antwerpen sluit per 9 januari haar deuren. Meer dan de helft van de vissen zal verhuizen naar de ZOO. Eén van de dierverzorgers verhuisd mee en gaat werken voor de dierentuin. De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) helpt Aquatopia met expertise en contacten om naar huisvesting te zoeken voor alle dieren.

Voor de dieren, zoals de haaien en de twee zeeschildpadden, wordt opvang zo dichtbij mogelijk gezocht, om het transport zo kort mogelijk te houden. Nausicaa in Frankrijk en Burgers’ Zoo in Nederland zijn ook enkele van de kandidaten. Enkele reptielen verhuizen naar Serpentarium Blankenberge.

Aquatopia bevindt zich onder het Radisson Blu Astrid Hotel, tegenover station Antwerpen-Centraal. Het hotel en aquarium zijn vorig jaar overgenomen door een Amerikaanse investeringsmaatschappij en een Europese hotelketen. Het aantal bezoekers daalde de afgelopen jaren. De eigenaren stoten Aquatopia af en focussen zich op het hotel. Het aquarium wordt vervangen door een nieuwe grote toeristische attractie. Daarvoor lopen vergevorderde onderhandelingen met andere investeerders.

Aquatopia is nog tot en met 8 januari iedere dag geopend, uitgezonderd eerste kerstdag.

Reacties zijn gesloten.