Marineland Canada huisvest meer dan 50 beloega’s

Het Canadese Marineland Niagra Falls huisvest volgens de laatste informatie momenteel 52 beloega’s, dat meldt website Ceta Base. Dit jaar werd een recordaantal van zeven jongen geboren. Dit is de grootste populatie beloega’s in een dierenpark ooit.

In 1999 ontving het park haar eerste beloega’s. Tot 2008 importeerde het park meerdere malen groepen in het wild gevangen beloega’s uit Rusland. Sindsdien worden er jaarlijks meerdere jongen geboren. Momenteel zwemmen de witte dolfijnen in bijna alle bassins van het park. Naast het oorspronkelijke beloega verblijf Arctic Cove zijn de dieren nu ook te zien in het orkaverblijf Friendship Cove en in het showverblijf King Waldorf Stadium.

Wie denkt dat parken in de Verenigde Staten nu pogingen doen die dieren naar hun parken te halen heeft het mis. In oktober maakte de Amerikaanse overheid bekend dat de import van beloega’s, of nakomelingen van deze populatie, uit de Russische Sachalin populatie niet meer toegestaan is. Voor zover bekend zijn vrijwel alle beloega’s in Marineland Canada afkomstig uit deze populatie.

In Europa zijn beloega’s enkel te zien in het Spaanse Oceanografic, daar werd vorige maand een jong geboren.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>