Aquazoo Düsseldorf heropent in zomer 2017

Aquazoo Löbbecke Museum in Düsseldorf zal, na een renovatie van ruim 3,5 jaar, voor 17 juli 2017 haar deuren weer openen. Dan start de zomervakantie in de Duitse regio Noordrijn-Westfalen. De opening werd meerdere malen uitgesteld en de verbouwing is valt duurder uit dan gepland.

In november 2013 ging het aquarium dicht voor een grote verbouwing, na 25 jaar was het gebouw aan een grondige renovatie toe. In dat jaar kwamen 285.000 bezoekers over de vloer. De dieren verhuisden naar andere dierenparken en aquaria. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de verbouwing 12,8 miljoen euro zou gaan kosten en in april 2015 voltooid zou zijn. De bouw werd echter geteisterd door tegenslagen. Zo ging één van aannemers ging failliet, een deel van de nieuwe aquaria bleek lek te zijn en er waren problemen met de filtertechniek. Dit resulteerde in een bouwvertraging van twee jaar en stegen de bouwkosten naar 18,8 miljoen euro.

Momenteel is een groot deel van de reptielen al terug in Düsseldorf. Het bassin voor de zwartpuntrifhaaien met 245.000 liter zeewater is gevuld, de verwachting is dat ook zij nog voor het einde van dit jaar arriveren. Uiteindelijk krijgen zo’n 3000 dieren een plek in de Düsseldorfse attractie. De publiekstrekkers zullen ongetwijfeld de zwartvoetpinguïns en Australische krokodillen zijn. Daarnaast zullen er ook vissen, koralen, vlinders, papegaaiduikers en naakte molratten te zien zijn.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>