Komst walrussen naar Frans aquarium onzeker

hag-walrosse

De komst van walrussen naar het Franse aquarium Nausicaa is onzeker, dat  meldt een Franse nieuwssite. Twee jaar geleden maakte het aquarium plannen bekend voor een grote ombouw van het complex. Daarin was ook een walrussenverblijf met onderwaterzicht opgenomen.

Momenteel bouwt Nausicaa aan de eerste fase van de ombouw, waarin een aquarium met een inhoud van 9,5 miljoen liter wordt gebouwd voor onder andere hamerhaaien en reuzenmanta’s. De walrussen zijn opgenomen in de tweede fase. Het aquarium heeft de ambitie om van jaarlijks 600.000 naar een miljoen bezoekers te groeien. De eerste fase van het project zal in 2018 opgeleverd worden.

In veel masterplannen van dierentuinen worden walrussen genoemd, deze plannen worden echter zeer zelden werkelijkheid. Er wordt weinig gefokt met walrussen in gevangenschap en dus is het tegenwoordig moeilijk om op verantwoorde wijze aan deze dieren te komen. In Europa zijn walrussen enkel in Harderwijk, in het Duitse Hamburg en in het Spaanse Valencia te zien. In het verleden werd in Harderwijk gefokt, in Hamburg werden afgelopen twee jaar twee jongen geboren.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>