Zeekoeien Burgers’ Zoo krijgen vijf keer zoveel ruimte

Zeekoe Burgers' Zoo

De zeekoeien van Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem krijgen naar verwachting in mei 2017 een nieuw bassin. Deze komt te liggen in de nieuwe ecodisplay Mangrove die op dit moment in aanbouw is.

De nieuwe hal met een oppervlakte van 3.000 m² kost zo’n 5 miljoen euro.  Naast zeekoeien zullen er onder andere vlinders, krabben en bijzondere mangroveplanten te zien zijn. De Mangrove is grotendeels geïnspireerd op het in Centraal-Amerika gelegen land Belize, waar Burgers’ Zoo al meer dan 27 jaar een natuurgebied beschermt van 234 km².

Burgers’ Zoo heeft al sinds 1988 zeekoeien in de Bush, maar in de Mangrove krijgen ze straks ongeveer vijf keer zoveel ruimte. Het nieuwe bassin heeft een inhoud van één miljoen liter water. Voor het eerst zullen de dieren ook onderwater te zien zijn, dat kan door een panoramaruit van 12 x 1,8 meter. Op dit moment zwemmen er twee zeekoeien in de Bush, als alles goed gaat komt er in de Mangrove nog een derde bij uit een dierenpark in Denemarken.

De bouw van de Mangrove is dagelijks te volgen via een livestream op het YouTube-kanaal van het park.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>