Aantal bezoekers Dolfinarium gedaald

dolfinariumDit seizoen behaalde het Dolfinarium een totaal van 586.300 bezoekers, een daling van bijna 60.000 bezoekers. Dat meldt de fansite van het park. Daarbij moet vermeldt worden dat de aankomende winteropenstelling van het park nog niet is meegerekend.

Manager Ferry Kouer zegt dat het park tegenwoordig nog maar goed zou zijn voor een half miljoen bezoekers. Dit zou komen door weinig vernieuwing door de vorige eigenaar waardoor het park is verouderd ten opzichte tot andere parken. Daarnaast zien grote bedrijven, zoals landelijke supermarkten en warenhuisketens, af van acties waarbij zij het Dolfinarium promoten. Zij hebben geen zin in een mogelijke negatieve beleving bij hun klanten door activisten. Over de koers van nieuwe eigenaar Aspro lijkt de general manager sceptisch, zo blijkt uit de volgende quote:

Spanjaarden echter hebben een geheel andere kijk op de exploitatie van een dergelijk park. Zij denken vooral in waterplezier. Een succesvol water(pret)park zoals er velen aan de Spaanse kust te vinden zijn, zou in hun denken ook een succes kunnen zijn in Nederland.

Wanneer het waterpark opent is onbekend.  Eerder werd over 2017 gesproken, maar volgens de general manager is het pas zeker als de Spaanse eigenaren weten wat ze willen. Verder meldt hij dat er altijd zeezoogdieren in het park zullen blijven, maar dat er wel gesneden zal worden in de populatie. Of er ook diersoorten verdwijnen wordt niet vermeldt.

 

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>