Walrus aan de kust van Denemarken

Aan de kust van Denemarken is een walrus opgedoken. Een bijzondere waarneming, want het komt zelden voor dat de soort zo zuidelijk voorkomt. 

Het dier is gisteren opgedoken langs de kust van Vorupør in het noordwesten van Denemarken. De walrus lijkt lichte verwondingen te hebben en heeft volgens experts vooral rust nodig. Walrussen komen meestal voor in de Noord-Atlantische Oceaan langs de kust van Spitsbergen en Oost-Groenland.

Tien jaar geleden dook er voor het laatst een walrus op voor de Deense kust. Het gaat waarschijnlijk om een Atlantische walrus, een andere soort dan de Pacifische walrussen die veelal in dierenparken te zien zijn.

In Nederland werd voor het laatst een walrus waargenomen in 1998, langs de kust van Ameland. Dat dier werd met rust gelaten en dook later op langs de kust van Noorwegen. In 1981 werd een ander dier nog opgevangen door de zeehondencrèche in Pieterburen, dat dier werd later weer uitgezet op het Duitse eiland Helgoland.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>