Dit wilde het Dolfinarium bouwen voor haar walrussen

In betere tijden had het Dolfinarium uitgebreide plannen voor een nieuw walrussenverblijf. Dat blijkt uit een opgedoken tekening die dateert van rond de eeuwwisseling. 

Op deze schets is te zien hoe een nieuw verblijf voor walrussen is ingetekend in het midden van het park. Het zou gaan om een verblijf voor een groep walrussen en een apart verblijf compleet met tribune en verzorgersruimte waar voorstellingen gegeven konden worden.
Naast een verblijf stond ook een restaurant, souvenirwinkel en een grote boot gepland vanwaar bezoekers de dieren konden bekijken.

Het oude walrussenverblijf, Nova Zembla, zou daarvoor moeten wijken. Het totale verblijf zou een oppervlakte van 5500 m² omvatten. De totale bouwsom werd geschat op 25 miljoen euro.

De schets kwam uit in de periode dat het park werd overgenomen door het Franse Compagnie des Alpes. In die tijd werd gewerkt aan een facelift van het park welke in 2005 werd uitgevoerd. Uiteindelijk werd gekozen voor een allicht goedkopere oplossing: het oude zeeleeuwenverblijf in de lagune werd omgebouwd tot walrussenverblijf. Het oude walrussenverblijf werd omgebouwd tot verblijf voor bruinvissen.

In 2016 werd het Dolfinarium overgenomen door het Spaanse Aspro. Sindsdien gaat het park gebukt onder bezuinigingsmaatregelen. Recent kwam het bericht naar buiten dat het park mogelijk van plan is om haar walrussen te verhuizen naar dierenparken in België en China. Een reden voor de verplaatsing zouden de hoge kosten voor de verzorging van de diersoort zijn. Het Dolfinarium wil het gerucht niet bevestigen.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>