Praagse dolfijnenshow afgelast

De mobiele dolfijnenshow die voor 4 weken gepland stond in de Tsjechische hoofdstad Praag is door de autoriteiten vrijwel onmogelijk gemaakt. De show zou van 24 april tot en met 19 mei draaien en is voor een groot deel al uitverkocht. Een petitie die meer dan 2000 handtekeningen opleverde zette de autoriteiten in Praag aan geen grond te verhuren aan de organisatoren van de dolfijnenshow. Vooralsnog ziet het er naar uit dat de show niet door gaat. De show zou opgevoerd worden in een circustent met een tijdelijk bassin. De dolfijnen zouden overgevlogen worden uit Turkije, volgens de website van de organisatie zouden dit in gevangenschap geboren tuimelaardolfijnen zijn. Naast een dolfijnenshow zou het mogelijk zijn te zwemmen met de dolfijnen en zou er dolfijnentherapie aangeboden worden. Soortgelijke mobiele of reizende dolfijnenshows werden in de jaren 70 ook in west Europa uitgevoerd, maar zijn tegenwoordig niet meer toegestaan. In Rusland en Azië reizen dergelijke mobiele shows nog wel rond.

Reacties zijn gesloten.