Spaans dierenpark schenkt ondanks corona 1 miljoen euro aan natuurbehoud

Voor het Spaanse Loro Parque maakt het niet of er een wereldwijde pandemie heerst, het park schenkt alsnog 1,3 miljoen euro aan 53 natuurbehoudsprojecten. 

De Loro Parque Foundación schenkt dit jaar toch nog 1,3 miljoen euro aan natuurbehoudsprojecten. Daarmee komt het totaalbedrag dat de stichting doneert aan natuurbehoud uit op 22,8 miljoen euro. Het grootste deel gaat naar natuurbehoudsprojecten voor vogels en een ander groot deel gaat naar projecten waarin onderzoek wordt gedaan naar walvisachtigen. Het gaat om langlopende projecten die de stichting al langer ondersteunt.

De gift is wel opmerkelijk. Loro Parque is al sinds maart 2020 gesloten in verband met de corona pandemie. Het park geeft aan haar deuren pas weer te openen als het toerisme op de Canarische eilanden weer verder aantrekt. Daar lijkt voorlopig echter nog geen sprake van.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>