Bijzonder: ijsbeerdrieling in Franse dierentuin

In het Franse Marineland is een ijsbeerdrieling geboren. De drie jongen maken het goed en verblijven momenteel samen met hun moeder achter de schermen.

Moeder Flocke beviel tijdens de kerstvakantie van een drietal witte welpen.  Het geslacht van de jongen is nog niet bekend. De jongen zijn nog blind en doof en zijn nog niet te zien voor bezoekers. De geboorte is zeer zeldzaam, slechts 2,5% van de ijsbeergeboortes is een drieling.

Rasputin, de vader van het drietal, zal binnenkort Marineland verlaten en vertrekken naar het Englese Yorkshire Wildlife Park. De komende drie jaar zal de moeder samen met haar jong beide ijsbeerverblijven in Antibes in gebruik nemen.

In Nederland werd in 2014 nog een ijsbeerdrieling geboren in Ouwehands Dierenpark. Van dat drietal leeft nog één dier in Rhenen, de andere jongen vertrokken naar andere dierenparken in het kader van een Europees fokprogramma.

 

One comment

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>