Dierentuin Barcelona sloopt oud orkaverblijf

De dierentuin van Barcelona in Spanje gaat het oude orkaverblijf slopen. De afgelopen twee jaar stond het verblijf al leeg, nadat het onder andere zeeleeuwen huisvestte. 

Het zogenaamde Aquarama huisvestte tussen 1983 en 1994 een orka. Na het vertrek van dat dier, verbleven er dolfijnen in het bassin. Recent werden enkel Californische zeeleeuwen gehuisvest in het verblijf. De afgelopen twee jaar stond het bassin leeg en was het niet toegankelijk voor publiek. Het gehele complex is in zeer slechte staat en is momenteel niet te bezoeken.

De orka die in de Spaanse dierentuin leefde verhuisde naar SeaWorld San Diego. Tot op heden leeft het dier daar nog steeds.

Dolfijnen
De dierentuin van Barcelona kondigde in 2016 aan te gaan stoppen met het houden van dolfijnen. Toen werd benoemd dat de dieren in 2018 zouden vertrekken. Daar kwam echter niets van terecht, momenteel is nog onduidelijk waar de drie dieren naartoe vertrekken. In november afgelopen jaar overleed één van de dieren.

In 2014 kwam de dierentuin nog met het plan om een groot nieuw verblijf te bouwen voor dolfijnen. Dat werd echter afgewezen door een nieuw gemeentebestuur.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>